Wat moet je doen als de kapper je haar heeft verpest?

W

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Eindelijk heb je de moed verzameld om een keer een nieuw kapsel uit te proberen. Je hebt lang nagedacht over het kiezen van een nieuw kapsel en vol goede moed ga je naar de kapper. Tot overmaat van ramp kom je erachter dat het helemaal niet is geworden zoals je had gehoopt. Wat nu?

Terug naar de kapper gaan

Bekenden zullen misschien tegen je zeggen dat het niet erg is, dat het snel weer aangegroeid is. Maar je kapsel is een belangrijk onderdeel van je uiterlijk, dus het is begrijpelijk dat je onzeker bent. En onzeker rondlopen is niet fijn. Daarom is het slim om er iets aan te doen. Het eerste wat je kunt overwegen, is teruggaan naar de kapper. Leg uit dat het niet naar je zin is en dat je het graag wil laten herstellen totdat het wel naar je zin is. Leg dit rustig en vriendelijk uit. Teruggaan als je niet tevreden bent is helemaal niet raar, maar je hoeft niet boos te reageren. De klant is koning dus ze helpen je vast graag. Zorg er wel voor dat je deze keer een andere kapper krijgt.

Accessoires of hairextensions

Is je haar te kort geknipt en is er echt niks meer aan te doen door de kapsalon? Probeer er dan zelf iets van te maken. Niet met de schaar uiteraard! Maar met accessoires. Draag bijvoorbeeld een haarband of draag je haar in een staartje. Probeer je kapsel een beetje te verbergen tot het weer is aangegroeid. Vind je het echt te kort en kun je dit nergens mee verbergen? Dan zijn mooie hairextensions een goede optie. Hairextensions geven je haar direct lengte en volume. Je hebt permanentere hairextensions maar ook tijdelijke. Tijdelijke hairextensions zijn ideaal als je een paar weken wil verbergen dat je haar te kort is geknipt. Je kunt deze extensions in en uit doen wanneer het uitkomt.

Je haar sneller laten groeien

Wil je geen hairextensions of heb je hier geen geld voor? Dan zijn er trucjes waarvan men zegt dat het ervoor zorgt dat je haar sneller groeit. Eet veel pittige gerechten, drink regelmatig sojamelk en neem eens een wortel of tomaat. Het schijnt dat je haar hier sneller door groeit. Ook het masseren van de hoofdhuid helpt, omdat je bloedcirculatie zo beter wordt. Dit kan ervoor zorgen dat je haar sneller groeit. Mocht niks van dit alles werken, troost jezelf dan met de gedachte dat je haar vanzelf wel weer aangroeit. Voor je het weet heb je je oude kapsel weer terug en heb je een goede les geleerd.