De Juiste Verlichting Voor Jouw Kapsalon

D

Bij het knippen van haar is het belangrijk om goed licht te hebben. Je bent immers behoorlijk bezig met details je hoeft maar even mis te knippen of een kapsel is al helemaal verpest. Daarbij wil je dat klanten hun nieuwe kapsel zo goed mogelijk kunnen zien zodat ze blij de winkel ingaat. Bij Lampen24.nl kun je wat grote en kleine lampen halen voor je kapsalon. Maar waarom is dat licht nou zo ontzettend belangrijk? Op wat voor een manier helpt het je klanten? En wat voor soorten licht zijn er nou eigenlijk? Om hierover wat meer te weten te komen kun je verder lezen. Wij vertellen je er namelijk graag wat meer over.

 

Waarom Is Licht en Verlichting Belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom verlichting in een kapsalon erg belangrijk is. Allereerst wil je natuurlijk goed je werk kunnen doen. Dat betekent dat je het licht moet hebben om niet alleen het haar maar zelfs de haarvaatjes en gespleten haarpunten te zien. Daarvoor moet je weten wat je aan het doen bent. Als je met haarkleuring of coupe soleil bezig bent dan dan is goed licht nog veel belangrijker. Je moet immers iemands precieze haarkleur en haartint kunnen zien om te beslissen of een bepaalde haarkleur wel of niet bij diegene zal staan en hoeveel verf er nodig zal zijn om het gewenste resultaat te bekijken. Daarbij ziet een lichte kapsalon er ook nog eens opener en uitnodigender uit dan eentje die half in het donker is gehuld. Je trekt dus met de juiste verlichting ook meer klanten.

 

Wat Hebben klanten aan Licht?

Een klant is natuurlijk heel benieuwd naar het eindresultaat. Het kan daarom ook best tegenvallen als die mooie rode haartint toch een paar tinten donkerder lijkt te zijn dan de bedoeling was. Als je in een donkere ruimte in de spiegel kijkt dan lijkt je haar sowieso altijd een andere kleur te zijn dan het echt is. De kans op teleurstelling omdat de haarkleur niet lijkt te passen bij het idee dat ze hadden is dan groot. Pas buiten of misschien zelfs thuis zullen ze dan zien dat het best meevalt en de gewenste kleur toch aardig is benaderd. Dat wil je natuurlijk niet.

 

Welke Soorten Verlichting

Een kapsalon is een grote ruimte. Daarom kun je best een paar tl-buizen ophangen. Als je die te groot en te verspillend vind kun je kiezen voor ledverlichting. Deze variant geeft dezelfde hoeveelheid licht maar kost minder. Dit kan, omdat de lamp toch een groot deel van de dag brand, best wat geld besparen. Naast de tl-buizen of lichtpanelen die het grootste deel van je ruimte verlichten wil je misschien ook nog wel een aantal muurlampen aan de muur. En een staande lamp bij de stoel waarin je klant zit kan ook handig zijn. En als je echt een mooi effect wilt dan kun je een ledstrip om je spiegel heen manoeuvreren of een verlichte spiegel aanschaffen. Zo weet je zeker dat alles goed te zien is en je klant een zo goed mogelijk beeld van zijn of haar nieuwe kapsel of haarkleur krijgt.