Gezond afvallen

G

We weten het allemaal, sporten is erg gezond, maar of we daar ook zin in hebben is de andere kant. Daarom zie je vaak dat mensen willen afvallen door middel van een strikt dieet. Maar of dit nu de manier is om gezond af te vallen is zeer te betwijfelen. Zeker over het lange termijn effect valt veel te zeggen. Heeft afvallen aan de hand van een strikt dieet op de lange termijn wel zin?

Afvallen met een dieet

Afvallen aan de hand van een dieet kan erg goed werken, maar dan wel op de korte termijn. Wanneer je namelijk een strikt dieet volgt, honger je als het ware je lichaam uit met een eenzijdig voedingspatroon. Dit heeft als gevolg dat je toch aardig wat kilo’s verliest. Maar dit gevolg is echter niet van lange duur. Wanneer je het streefgewicht hebt bereikt en je valt weer terug op je oude eetpatroon, dan zullen de kilo’s er weer net zo snel aankomen als dat ze eraf gingen. Dit is natuurlijk niet wat we willen. Daarnaast is het ook ongezond om af te vallen met een strikt dieet en zorgt het in vele gevallen voor stress. Daarom is het zeer aan te raden om op een gezonde manier af te vallen.

Eet gezond, beweeg voldoende

Gezond afvallen begint met een gezonde levensstijl, namelijk voldoende sporten en goed eten. Sport en afvallen kan je dus ook wel zeggen. Een gezonde levensstijl is een levensstijl waarbij je voldoende beweging hebt en waar je daarnaast ook gezonde en pure producten eet. Afvallen dankzij een gezonde levensstijl zal minder snel gaan dan afvallen bij een strikt en streng dieet. Maar daar tegenover heeft een gezonde levensstijl wel als voordeel dat je makkelijk op je streefgewicht kan blijven. De gezonde manier van leven is je tenslotte eigen geworden waardoor je geen moeite hebt om zo door te gaan. Hierdoor voorkom je het jojo effect bij een streng dieet.