Het meest ongezondste voedsel

H

Als je ervoor wilt zorgen dat je een goed lichaam hebt dan moet je producten laten liggen om jou doel te bereiken. Hieronder vind je het meest ongezondste voedsel die je moet laten staan om een mooi figuur te krijgen of om jou sixpack te behouden!

Frisdrank
Zoals veel mensen weten bevat frisdrank vooral suiker, maar ook bevat het fosforzuur dat voor botziekten kan zorgen. In energy dranken zit veel cafeïne wat bij veelvuldig gebruik weer kan leiden tot een te hoge bloeddruk en hartklachten. Normaal gesproken vind je deze klachten alleen bij volwassenen maar door de populariteit van energy dranken zijn er ook al jongeren die hier last van krijgen!

Wit brood
Wit brood bevat weinig vezels gemiddeld 0,8 gram per snee brood, terwijl volkorenbrood gemiddeld 2,4 gram bevat. Vezels zijn belangrijk voor je stoelgang,cholesterol en helpt om hart en vaat ziekten te voorkomen.

Chips
Chips kun je natuurlijk beter laten staan. Niet alleen zit er veel vet in, maar ook bevatten ze een hoge concentratie aan acrylamide. Acrylamide is een stof die in kleine hoeveelheden kan ontstaan in zetmeelrijke producten, zoals granen en aardappelen die worden verhit tot boven de 120°C.

Suiker
Suiker is niet alleen slecht voor je gebit, ook zorgt het voor overgewicht. Daarnaast kan suiker er ook voor zorgen dat je diabetes krijgt en kan bij grote hoeveelheden ook zorgen voor een suikerverslaving. Wil je gerechten of dranken toch gezoet hebben? Het beste is dan om witte suiker te vervangen door natuurlijke voedingsmiddelen zoals honing of ahornsiroop.

Diepvriesmaaltijden

Net als diepvriespizza’s zitten er in de kant-en-klaarmaaltijden op de diepvriesafdeling veel zout en vetten. Schrap ze van je boodschappenlijstje en je zult je er alleen maar beter bij voelen!

Witte rijst

Witte rijst bevat vooral koolhydraten en weinig vezels. Deze rijstsoort is ook een stuk minder voedzaam dan zilvervliesrijst. De gezondste soorten rijst zijn de zilvervliesrijst en de meergranen rijst.